Vad jag önskar mig i julklapp

Jag önskar mig egentligen ingenting i julklapp. Jag är inget stort fan av jul och julklappar och har allt jag behöver. Eller behöver jag något så köper jag det helst själv.

Det låter ”tråkigt” men jag önskar mig saker som inte är saker. Upplevelser eller sånt som inte går att köpa för pengar. Eller allt kanske går att köpa för pengar bara man betalar tillräckligt mycket?

Jag mår lite illa över den materialistiska hetsen kring jul eller Black friday. Det känns som det lugnat ned sig lite eller så är det bara i min bubbla det är så.

Sen måste jag erkänna att jag såg reklam för Temu och provhandlade där bara för att se vad det är och hur det funkar. Orimligt låga priser. Gratis frakt och produkter som ser ut att vara på riktigt. Får se om, när och vad jag får för något. Det är mest saker till familjen jag handlade. Vet knappt vad jag köpte men en hel lista av små billiga produkter som såg OK ut. Antagligen är det samma saker som sälj på Kjell & Company, Claes Ohlson, Rusta mfl men bara 15-20% marginal istället för 80-90%.

Snart är det jul igen. Snart är det 2024. Blir nog ett intressant år känner jag på mig.