"Oskar Glauser" with a VR headset

Jag testade Meta Quest 3

Jag var på Elgiganten nyligen och råkade snubbla på ett Meta Quest 3. Det har nyligen släppts men fanns redan att testa så jag prövade.

Jag har inte testat så mycket VR innan. Bara någon enstaka gång och det var ett tag sedan. Mycket har skett och jag tyckte det var en riktigt bra upplevelse. Men en bra bit kvar innan det är behagligt.

Jag blev lite yr efter en kort stund av spelande. Kanske beroende på att jag stod upp och var på Elgiganten men tror det är inbyggt i upplevelsen att det lätt blir så.

Just nu innan Apples VR headset släpps är nog Quest 3 den bästa VR produkten på marknaden. Den har visst stöd för mixed reality också och det funkade rätt bra. ”Verkligheten” som släpptes igenom var lite grynig och hade lite bleka färger men man kunde se det mesta rätt bra och det var lite coolt att se en bilbana i luften framför sig på Elgiganten.

Eventuellt blir det ett köp framöver men jag misstänker jag inte kommer använda headsettet speciellt mycket. Men om några år finns det nog tillräckligt bra headset för att man ska kunna göra massor av saker med dom utan att bli yr. Saknar dock någon riktig killer app för VR/AR. Just nu känns det mer som ett lite coolare sätt att spela vissa spel på samt att det går att kolla på stor bioduk utan störningar från lampor eller annat hemma.

Ska bli intressant se hur det utvecklas. Jag tror det kommer hända mycket nästa år och säljas en hel del headset.