Vad jag använt mitt betalda konto på ChatGPT till

GPT-4 släpptes för ca en vecka sedan och kräver en betald prenumeration av ChatGPT för att användas (Det finns även tillgängligt i Microsofts sökmotor Bing men med vissa begränsningar). Jag köpte ganska direkt en prenumeration (Ca 200 kr) och har sedan dess använt det till bland annat dessa saker:

 1. Skriva och förbättra texter: Jag kan skriva in ett utkast till en text och be ChatGPT att förbättra grammatik, stil och struktur. Eller korta ned texten. Jag kan även använda det för att få hjälp med att formulera mig bättre eller hitta mer engagerande sätt att uttrycka mina idéer.
 2. Skapa ett förslag på outline till en lanseringsplan för en app inkl budgetuppdelning: Jag skrev vad min app handlar om och vilka mål jag har för lanseringen och fick ett förslag på en lanseringsplan. ChatGPT kan även föreslå en budgetuppdelning baserat på mina prioriteringar och resurser.
 3. Skapa en outline till ett pitch deck för en app: Jag bad ChatGPT att hjälpa mig att skapa en outline för ett pitch deck genom att ange vilken typ av app jag vill presentera och vilka unika fördelar den erbjuder.
 4. Förbättra min sajt och min LinkedIn-profil inkl skriva en ny undersida till sajten: Jag kan be ChatGPT att granska och förbättra texterna på min sajt och LinkedIn-profil. Jag kan även be om hjälp med att skapa en helt ny undersida till min sajt.
 5. Skriva Twitter-trådar och blogginlägg: Jag kan be ChatGPT att hjälpa mig att skapa engagerande och informativa Twitter-trådar eller blogginlägg om ämnen som t ex AI eller teknik. Jag kan även använda det för att generera idéer för framtida inlägg.
 6. Genomföra ett teknikrelaterat online-test (alla rätt!): Jag kan använda ChatGPT för att få hjälp med att (fuska?) svara på teknikrelaterade frågor i ett online-test. Jag klistrade in alla frågor och alternativ och bad om svaren och fick alla rätt.
 7. Ta fram nya namn för en app och annat idéskapande: Jag kan be ChatGPT att komma med namnförslag för min app genom att beskriva dess funktion och målgrupp.
 8. Översättningar, mest svenska till engelska: Jag har använt ChatGPT för att översätta texter från svenska till engelska och vice versa.
 9. Visa min dotter hur hon kan använda det för att lära sig hur hon ska tänka kring matte i skolan: Jag kan visa hur hon kan ställa frågor om specifika problem och be om förklaringar av hur man löser dem. Jag kan även be om tips och strategier för att förbättra hennes matteinlärning.
 10. Imponera på folk genom att t ex låta den skriva en rappsång om en katt på svenska: Genom att ange några specifika detaljer om katten eller önskad stil på rappen, kan jag få en skräddarsydd sång. Imponerande!
 11. Lära mig om programmering: Jag kan använda ChatGPT för att lära mig om programmering genom att ställa frågor om olika programmeringsspråk, koncept och tekniker. Jag kan be om förklaringar, exempel och tips för att förbättra mina programmeringskunskaper. Dessutom kan jag använda ChatGPT för att få hjälp med att lösa kodproblem eller förstå felmeddelanden.

På bara ca en veckas tid har AI blivit ett helt oumbärligt vardagsverktyg för mig. Har svårt att tänka mig vara utan ChatGPT eller motsvarande.