15 förslag på innovativa Affärs- och Produktidéer från ChatGPT

Utifrån min beskrivning av saker jag gillar att jobba med eller göra bad jag ChatGPT föreslå produkt- eller affärsidéer som löser ett problem relaterat till det jag är intresserad av. Här följer några av dessa:

Idéer inom mat och hälsa:

 1. Hållbar matleverans: Skapa en e-handelsplattform som levererar lokalt producerade och ekologiska livsmedelsprodukter, vilket främjar hållbara matvanor och minskar koldioxidavtrycket från mattransporter.
 2. Longevity Meal Box: Ett prenumerationstjänst för måltider som är vetenskapligt utformade för att främja lång livslängd och hälsa, med recept och ingredienser levererade direkt till kundernas dörr.
 3. Longevity-app: Utveckla en mobilapp som ger anpassade tips och råd om kost, motion och andra livsstilsval för att hjälpa människor att leva längre, hälsosammare liv.
 4. Personlig AI-tränare: Skapa en AI-baserad personlig tränings- och kostassistent, som skapar individuellt anpassade tränings- och kostplaner baserat på användarens personliga data och mål.
 5. AI-stöttad odling: Använd AI för att optimera trädgårdsodling, med sensorer och algoritmer för att beräkna bästa tidpunkten för plantering, vattning och skörd, vilket skulle göra hemmaodling mer tillgängligt och mindre tidskrävande.
 6. Hållbar klädlinje för löpare och fitnessentusiaster: Skapa en linje av hållbara, högpresterande träningskläder som utnyttjar återvunna material och hållbara tillverkningsmetoder.
 7. Hållbara träningsskor: Skapa en linje av hållbara, högpresterande träningsskor tillverkade av återvunna material, designade för löpare.
 8. Smart Gym Equipment: Gymutrustning som kopplas till en app och ger användare personlig återkoppling på deras träningsregim, hjälper dem att förbättra sin form och effektivitet.

Teknik och ehandel:

 1. AI-baserad böcker rekommendation plattform: En online plattform som använder AI för att rekommendera böcker till användare baserat på deras tidigare läsning och preferenser.
 2. Plattform för återvinning av teknikprodukter: Starta en plattform som erbjuder ett enkelt sätt för människor att återvinna sina gamla teknikprodukter, vilket bidrar till att minska elektroniskt avfall och främjar en mer hållbar konsumtion av teknik.
 3. Eco-Friendly Tech Accessories: Tillbehör till datorer och smartphones tillverkade med miljövänliga material och processer, t.ex. biologiskt nedbrytbara skal, hållbara laddare, etc.
 4. Nischad e-handelsbutik: Starta en e-handelsbutik inom ett specifikt intresseområde som du är passionerad för, kanske något relaterat till hållbarhet, hälsa eller fitness.

Konsultidéer:

 1. Teknologikonsultföretag: Starta ett konsultföretag som hjälper företag att navigera genom snabba teknologiska förändringar, särskilt inom området AI, för att undvika negativa konsekvenser och maximera fördelarna.
 2. Frilansande UX/UI Design: Erbjuda dina tjänster som frilansande UX/UI designer till företag som behöver designexpertis för att skapa eller förbättra deras digitala produkter.
 3. Brandkonsult: Hjälp företag att bygga och förbättra deras varumärke genom strategisk rådgivning och kreativ design.

De sista tre är ju i princip vad jag redan gör. Men jag ville egentligen ha idéer som är mer skalbara. I idéerna ovanför finns en del rätt intressanta saker. Kanske ska jag börja testa något kring det och se vart det leder.

Det är bara svårt när man inte är en expert inom ett område. Men det finns ju många som börjat med något de inte är expert inom också men lärt sig längs vägen.