Semestern är över – hösten är här?

Tillbaka från långresa, semester och värme i Frankrike möts jag av ett regnigt och lite kyligt Sverige. Det regnar konstant. Bra för trädgården och bra för arbetsron. Man blir inte så sugen på att ge sig ut på utflykter eller åka båt.

Det är bara början av Augusti men jag börjar jobba imorgon och det känns som hösten är här.

Vad är min plan i höst?

  1. Se vart mitt arbete för H&M tar vägen. Just nu känns det lite tungt men jag tror fortfarande på idéen även om genomförandet är knepigt.
  2. Utveckla Minutemailer. Öka intäkterna och hitta partners. Det är dags att bolaget lyfter snart. Det går visserligen bättre än någonsin med över 700 000 kr i intäkter senaste 12 månaderna men det behövs en hockey stick snarare än en sakta upptrappning för att det ska bli något av det hela. Det är fortfarande en ”hobby startup”.
  3. Se om beauty appen kan ta vägen någonstans. Just nu står det helt stilla. Idén är bra och det finns bevisligen intresse och en marknad.
  4. Utforska nya idéer och se om något kan leda till något nytt. Jag letar fortfarande efter en idé som har den perfekta kombinationen av ingredienser. Ett område som intresserar mig, som det finns potential inom och som på något sätt gör världen bättre.
  5. Luncha och nätverka med folk. Jag har många intressanta bekanta i mitt nätverk som gör massor av bra saker men jag är dålig på att höra av mig. Ska testa ringa folk också även om det är ovant.
  6. Se över min och vår ekonomi och göra den mer antifragile enligt Nassim Nicholas Taleb. Det kan behövas närmaste året känner jag på mig. Kronan är väldigt svag och jag ser en del mörka moln längs horisonten.
  7. Träna, minst 4 gånger i veckan, minst 30 min. Jag ska också anmäla mig till några lopp så jag är tvungen att träna ordentligt. Kanske lyckas jag gå upp tidigare på morgonen och träna?
  8. Försöka göra något kul utanför jobb och hem åtminstone 1 gång i månaden. Kanske se en konsert eller spelning.
  9. Läsa mängder med böcker och förhoppningsvis lära mig något. AI, innovationer, biografier, mat, framtid, strategi, ledarskap, historia eller annat.
  10. Göra mindre menlösa saker som att scrolla på mobilen och fler meningsfulla saker. Försöka vara en bättre pappa och person rent generellt.

Alltid bra att ha en plan även om den kan ändras.

Vad är din plan?