Tesla Model Y Mantorp Supercharger

En andra långresa med elbil – Model Y

Vi gjorde vårt andra husbyte i sommar med en fransk familj. Då den förra långresan med vår elbil fungerade så pass bra så bestämde vi oss för att bila ned till södra Frankrike med vår Tesla Model Y. Dels bättre för miljön, dels billigare då vi annars hade behövt betala både flygbiljett, transport till och från flygplats och hyrbil och också spännande att se hur det fungerar att åka så pass långt. Det tar lite längre tid men vi hade gott om tid nu på sommaren och passade på att se saker på vägen.

På nedvägen blev det ett stopp i Skåne hos några kompisar, sen ett stopp i Danmark på Legoland. Efter det en hotellnatt i Münster, Tyskland. Sen en sista hotellnatt i Frankrike innan vi var framme i Saint-Estève i södra Frankrike nära gränsen till Spanien.

Det var skönt att ha tillgång till en bra bil där nere då vi gjorde många utflykter bland annat upp i bergen i Pyrenéerna.

Vi kunde snigel ladda med den mobila laddaren hos de vi bodde hos men vi åkte också till en Supercharger som låg ca 15 minuter bort och laddade några gånger. Där fanns också en stor Carrefour så det fungerade bra att storhandla samtidigt.

Hemvägen skedde i lite snabbare takt än ditvägen. Vi gav oss av en onsdag strax efter nio tiden och körde tills vi kom nära gränsen till Luxemburg och tog in på ett Ace Hotel som låg längs vägen. Efter det hade vi inte bestämt oss för hur vi ville göra. Det var långt kvar att köra men dagen därpå började vi köra hemåt mot Stockholm.

Allt eftersom timmarna löpte på och vi kom närmare och närmare Sverige kändes det allt mer som att vi bara kör tills vi kommer hem. Sova kan man göra hemma. Vi var ensamma om att ladda i Mantorp vid 4 tiden någonting på morgonen. Vi turades om att köra och halv sju på morgonen dagen efter vi startade var vi äntligen framme.

Det var jobbigt men gick bra. Mycket tack vare Autopiloten som gör att man inte alls blir lika trött av att köra, speciellt nattetid.

PS. Funderar du på att beställa en Tesla? Använd min rekommendationslänk och få pengar tillbaka på ditt köp plus mer.