Varför är fokus så svårt?

Det är lätt att få idéer men svårt att genomföra dom. Samtidigt förstår de flesta att fokus på få saker ger högre kvalitet. Men jag tror det är tvivlet på vad som är rätt som gör att man/jag kan ha svårt att fokusera på färre saker.

Jag har lätt att komma på nya idéer eller saker jag borde göra. Den här bloggen är ett typiskt exempel. Varför ska jag ens skriva den? Antagligen ingen som läser den men det tar tid från annat jag skulle kunna göra.

Det bästa vore ju att hitta en sak att laserfokusera på. Skala av allt annat.

Lite som när Steve Jobs kom tillbaka till Apple och stängde ned 70% av alla produkter. Kvar var bara fyra produkter. En bärbar dator för konsument, en bärbar för proffs, en stationär för konsument och en stationär för proffs. Mer behövdes inte, i alla fall inte då.

Nu är jag inte Steve Jobs eller jobbar på Apple men det är intressant med folk som går in så stenhårt för en sak, en produkt. Jag letar fortfarande efter det. Det är inte lätt att göra det och inte lätt att hitta det.

Man behöver nästan ha en religiös övertygelse om att det är rätt tror jag och sen lägga all sin tid på det. Säga nej till 1000 frestelser som dyker upp och hela tiden göra en bra sak efter varandra.