Vad gör jag på Twitter egentligen?

När sociala medier kom för ca 20 år sedan så kändes det nytt, kul och spännande. Det hade funnits forum på nätet och liknande innan men så dök Myspace upp, sen Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin mfl.

Jag och många andra trevade oss fram och försökte förstå hur man skulle använda plattformarna och till vad. La till vänner och gjorde tummen upp. Publicerade någon semesterbild eller skrev något konstigt för att försöka vara rolig.

Sociala medier har nu vuxit upp och blivit tråkiga, torra och ofta ganska elaka. Många som är där, antingen riktiga människor eller bottar häver ur sig sin inneboende ilska skyddade av distansen över Internet.

Är det inte elakheter är det försök till marknadsföring. ”Titta på mig, vad jag har gjort” eller företag som postar memes och försöker vara roliga.

Vad ska man ha sociala medier till nu förtiden egentligen? Vad gör jag på Twitter?

Jag vet ärligt talat inte. Jag har en viss nytta av Facebook ibland. Twitter kan vara lite kul att läsa om man sållar bland allt hat. Jag använder också vissa plattformar i jobbsammanhang. Linkedin för att hitta folk på olika företag.

Men skulle jag inte jobba med det jag gör skulle jag nog radera både Facebook och Instagram och kanske Twitter. Hade jag gott om pengar eller inte behövde hitta jobb i framtiden så skulle jag nog ta bort mig från Linkedin också.

Jag kan inte säga jag kommunicerar med vänner på sociala medier. Möjligtvis Whatsapp som ju är ett SMS alternativ. Så de ”vänner” jag lagt till betyder ju inte så mycket längre. Det blir nästan voyeuristiskt att följa vad någon man gick i skolan med för länge sedan gör via Instagram eller Facebook.

Ibland blir det väldigt personligt plötsligt på ett genant sätt.

Kanske är det dags att starta om sociala medier. Göra något annat av det. Vad vet jag inte men Internet som sådant innebär fantastiska möjligheter. I början var det magiskt att se det växa fram. Men det har också tagit fram de sämsta sidorna hos mänskligheten.

Jag hoppas på en förändring.

Så länge försöker jag mig på försiktig interaktion på Twitter och hoppas jag inte blir allt för pinsam.