Jag jobbar på kafé

Eller jag jobbar inte på ett kafé men jag sitter ibland, t ex fredagar och jobbar på kafé. Oftast Il café eller liknande.

Det är ett bra sätt att jobba ”hemifrån” men samtidigt på ett slags kontor och samtidigt se andra människor så det känns som man jobbar med någon annan också.

Jag är lite förvånad över att ingen har skapat riktiga jobb-kaféer som är gjorda för hemma-jobbare som vill komma ut ur sina hem lite.

Många kaféer lockar med gratis internet och dyrt kaffe. Men skulle gå att göra så mycket mer. Kaffeabonemang har ju vissa. Släng in en skrivare. Lite bättre internet. Några mötesrum man kan betala extra för och en lunch prenumeration. Sälj lite laptop tillbehör och erbjud it support på plats mot en peng. Kanske möjlighet att hyra skrivbord per timme/dag med skärm för de som behöver det. Ordna lite föreläsningar eller ”talks”. Erbjud after work öl och vin med en DJ för de som vill stanna kvar lite.

Tror det skulle funka bra. Många ställen är ju fulla av folk trots de inte är speciellt anpassade för det.

Jag skulle nog inte gilla sitta på kafé alla dagar i veckan men det är ganska lagom med en dag eller två per vecka. Och mycket bättre än dedikerat kontor om man ändå sitter hemma eller hos kunder flera dagar i veckan.