Enkelhet

Jag har funderat en del på det här med enkelhet, både i livet och när man driver en startup. Det är något speciellt med att hålla saker enkla. Ibland kan man tro att framgång kommer från att göra massor av saker samtidigt – vilket är lätt hänt. Men jag har märkt att det ofta är precis tvärtom.

Ta Dropbox till exempel. De började med en så enkel idé: göra det lätt att lagra och dela filer. Och det fungerade. Eller Instagram, de gjorde det superenkelt att dela bilder med filter. Deras framgång visar verkligen kraften i att hålla det enkelt och fokuserat.

Samma sak gäller i livet. När jag började se på mina egna vanor och mina dagliga rutiner ur ett perspektiv av enkelhet, blev allt klarare.

Jag inser att jag inte behöver göra allt. Istället ska jag börja fokusera på det som verkligen betyder något för mig. Svårt men ett steg i taget kan det gå.

Oavsett om det gäller att driva ett företag eller bara leva sitt liv, så tror jag starkt på att hålla saker enkla. Det är som att städa upp i röran, både mentalt och praktiskt.

Allt tenderar att bli mer komplicerat och rörigt över tid om man inte gör något aktivt åt det. Entropin ökar alltid i universum.

Så, oavsett om du funderar på att starta ett företag eller bara vill förbättra din vardag, kom ihåg kraften i enkelhet.