Handmade websites

Det handgjorda och mänskligt framställda kommer få större betydelse i framtiden när allt mer blir skapat av AI och robotar.

Jag tror det kommer finnas ett nostalgiskt värde i den typen av hantverk som en del kommer uppskatta och vilja betala mer för. Inte alla men en del.

På temat tog jag upp mina gamla html kunskaper. Mitt första riktiga jobb bestod av att koda sajter i ren html. På den tiden med tabeller och frames. Tror inte CSS fanns då ens. Så gammal är jag.

Jag testade göra en minimal landningsida för ett projekt jag är involverad i och även en visitkortssajt för mig själv på oskarglauser.com

Lite kul. Är en skön känsla att ha full kontroll över allt. Göra en minimal sajt, den ovan t om utan bilder som är så snabb en sajt kan vara, SEO optimerad och fokuserad på det viktigaste.

Inom demo kulturen finns ju tävlingar för att skapa det mest spektakulära demot med så få tecken som möjligt.

Vad kan man skapa med så lite html+css som möjligt som gör ett intryck? Vet inte men kanske vore intressant testa.

Aja. Jag tror inte jag kommer börja jobba med att koda html igen men var lite kul att göra en sån sak också.

Får ta tag i det där med att lära mig lite mer riktig programmering snart och se om jag kan göra något vettigt av det. Alternativt hitta fler att samarbeta med som kan det hantverket. Eller vänta tills AI kodassistenterna blir tillräckligt bra för att komplettera mig så jag kan göra allt ”själv” med hjälp av dom.